16. Ulusal Kil Sempozyumu gerçekleştirilmiştir.

İki yılda bir düzenli olarak yapılan Ulusal Kil Sempozyumunun Onaltıncısı, Kil Bilimleri Derneğinin katkılarıyla, Üniversitemizde, Fakültemiz Jeoloji Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde 2 – 5 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi (http://kil16.comu.edu.tr).

Bu sempozyumların amacı, bir ham madde olarak endüstride birçok alanda kullanılan killer ve kil mineralleri hakkında gerek üniversiteler ve devlet kurumları gerekse özel sektör tarafından yapılan akademik ve araştırma geliştirme çalışmalarının bir bilimsel platformda sunulmasını ve tartışılmasını sağlamaktır. Bu amaç çerçevesinde Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gelen değerli akademisyenler, kamu ve özel kuruluşlarda kil konusu üzerine çalışan değerli çalışmacıların çalışmaları sunularak, bilimsel olarak tartışılmıştır. Ayrıca Kale Seramik Çanakkale Kalebodur A.Ş. ve Kale Maden A.Ş. başta olmak üzere pek çok saygın özel sektör kuruluş hem maddi katkıları hem de kil endüstrisine ait sunumları ile katkı vermişlerdir. Sempozyum süresince 60 adet bilimsel sunum, ''Şile (İstanbul) Killerinin Seramik Endüstrisindeki Önemi, Seramik Fabrikalarını Bekleyen Sorunlar Ve Çözüm Önerileri'' başlıklı bir adet panel ile Gelibolu Yarımadasına turistik ve de Çan bölgesine teknik gezi gerçekleştirilmiştir.