Doç.Dr. Gülgün YILDIZ TİRYAKİ'nin Araştırma Projesine YÖK’ten Destek

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” 2016 yılı çağrı dönemi sonuçlarına göre 'Gıda Teknolojileri' proje alanında '6.2. Gıda Süreçleri' kodu kapsamında, ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülgün YILDIZ TİRYAKİ'nin  “Bazı Geleneksel Gıda Süreçlerinin Karşılaştırılması ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi” konulu araştırma projesi YÖK tarafından desteklenmeye değer bulundu. Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü’nden Prof. Dr. İskender TİRYAKİ, Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Emin YAKAR ve Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Hüseyin AYVAZ projede araştırmacı olarak yer almaktadır. 15 ay sürecek olan proje, Bosna Hersek Cumhuriyeti, University of Tuzla, Faculty of Technology, Department of Food Technology ile ortak olarak gerçekleştirilecektir.