Fakültemiz Öğretim Üyelerinin Projelerine TÜBİTAK'tan Destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Yılmaz'ın yürütücüsü olduğu "Metal Organik Kafes Yapıların (MOF) Yemeklik Yağ Saflaştırmada Kullanım Olanaklarının Araştırılması" başlıklı araştırma projesi TÜBİTAK 2015 yılı 2. çağrı dönemi sonuçlarına göre Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Ali Ümit Yener'in yürütücülüğünde, üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü müdürü Prof. Dr Ahmet Ünver'in danışmanlığında, üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Yavuz Emre Arslan ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümü öğretim görevlisi Dr. Fadime Kıran'ın araştırmacılığındaki "LGG Probiyotiği Emdirilmiş PLGA Nanolif Temelli Yamaların MRSA Kaynaklı Mediastinit Modelinde in vivo Terapötik Özelliklerinin Değerlendirilmesi" başlıklı TÜBİTAK 1001 Araştırma Projesi desteklenmeye değer bulunmuştur.

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.