Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sedat MURAT 05.03.2020 tarihinde Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü ve Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzesini ziyaret etmiştir.

-

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sedat MURAT 05.03.2020 tarihinde Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü ve Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzesini ziyaret etmiştir.


2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Kimya Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan "Genel Kimya Laboratuvarı", Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Süha Özden, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermet Koyuncu, bölüm öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla açılmıştır.


Sayın Rektörümüz Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzemizi ziyaretleri sırasında müze bölümleri gezdirilerek tanıtılmış ve bilgi verilmiştir. Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzesi, fiziksel mekânında hizmet verirken sanal ortamda da e-müze olarak “ybm.comu.edu.tr” web sayfasında hizmet vermektedir. Örnek tanıtımlarında etiket sistemiyle yapılarak, kare kod (QR) uygulamasını da etiketlerde yer verilmiştir. QR etiketler yardımıyla arttırılmış gerçeklik uygulamalarının önü açılmış ve incelenen örneğe ait ek bilgiler yine e-müzenin mobil uygulaması üzerinden sağlanabilmektedir.


Günümüz teknoloji uygulamalarını müzemize taşıma adına arttırılmış gerçekliğin diğer uygulaması ile fosillerin “giydirilmesi” ve canlı görüntülerinin ziyaretçiye sunulması, fosillerin, minerallerin ve kayaçların içlerine giden yolculukların yapılabilmesi amacıyla proje hazırlıkları yapılmaktadır. Proje hazırlığının detayları Sayın Rektörümüze anlatılarak uygulamalı gösterimi gerçekleştirilmiştir. Sanal gerçeklik uygulamasını Sayın Rektörümüz VR gözlüğü ile deneyimlemiştir. Yer Bilimleri ve Doğa
Tarihi Müzesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Binası B blok 4. katta beş sergileme salonu, bir seminer /eğitim salonu ve bir atölyeden oluşan yedi bölümde fosil, kayaç, mineral, zooloji ve diğer örnekleri sergilenmektedir.