TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Bölge Birinciliği Ödülü: Şamil GÜVEN

-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2.sınıf öğrencisi Şamil GÜVEN; TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında, Öğr. Gör. Utku Bayram danışmanlığında Görme engelli bireyler için geliştirmiş olduğu Braille alfabesini öğreten elektromekanik eğitim kiti ve android uygulaması ile Eğitim kategorisinden 24-26 Haziran  2019 tarihleri arasında yapılan İzmir Bölge Sergisi'nde Birincilik ödülü kazanmıştır. Ayrıca kazandiğı birincilikle 17-22 Eylül 2019 tarihinde yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.