Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Topluluğu : “Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi” konulu ödüllü proje yarışması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Topluluğu tarafından “Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi” konulu ödüllü proje yarışması düzenlenecektir. Bu yarışma her türlü gıda atığının kullanılabilir veya tüketilebilir forma dönüştürme yeteneğinizi ve yapabileceğiniz birçok şey olduğunu görmenizi sağlayacaktır.

Çomü Gıda Topluluğu olarak gıda atıklarından oluşan israfın önüne geçmek adına yarışmanın biz öğrencilere daha duyarlı bireyler olmamızı amaçlamaktayız.

YARIŞMANIN KONUSU VE İÇERİĞİ

Yarışma; Gıda Atıklarından değerlendirilmesi, katma değerli yeni ürünlerin üretilmesi üzerinedir.

Katılım Koşulları ve Kurallar;

- Bu yarışma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde öğrenim gören tüm öğrencilere açık bir yarışma olup bireysel veya en fazla 5 kişilik gruplar halinde katılım sağlanabilir.

- Her grup sadece bir proje ile başvurabilir, her kişi de en fazla 2 proje içerisinde yer alabilir.

- Yarışmacılar projelerini en fazla 5 sayfalık dosya halinde hazırlamaları istenmektedir. Bu sunum dosyasında;

a)Projenin amacı ve önemi

b) Yöntem

c) Yaygın etki ve katma değer bölümlerinden oluşmalıdır.

- Hazırlanan sunum dosyaları jüri tarafından ön değerlendirmeden geçirilecektir.

- Finale kalan ekiplerden 25 slaytı geçmeyen bir sunum hazırlamaları istenmektedir. Ekipler jüri önünde sözlü sunum yaparak projelerini tanıtacaklardır.

Her Ekibin Proje dosyası comu.gd.topluluk@gmail.com mail adresine 29 Nisan 2022 saat 23:59'a kadar gönderilmesi gerekmektedir. Gönderim yapılırken formu doldurduğunuz mail üzerinden yapılması ve konu kısmına Ekip adı-Proje Başlığı yazmanız önemle rica olunur.

Projenin Konusu ve Tarihler;

Yarışmanın konusu gıda atıklarının değerlendirilmesi, katma değerli yeni ürünlerin üretilmesi üzerinedir.

Son başvuru, proje ve dosyanın teslim tarihi - 29 Nisan 2022

Ön değerlendirme sonuçlarının açıklanması - 13 Mayıs 2022