Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 20 binden fazla kişinin katılımıyla 18 Mart Stadyumunda gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi'nden 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında mezun olan Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Maden Mühendisliği öğrencileri törende hazır bulundu.

Bayrak ve flama yürüyüşü ile başlayan mezuniyet töreni, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Açılış konuşmalarının ardından tören, Üniversite fakültelerinden birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri ile mezun olan öğrencilere diploma ve hediye takdimiyle birlikte devam etti.

Ardından üniversite mezunlarının tümüne öğretim elemanları tarafından diplomaları takdim edildi.

Tören sonuna doğru ÇOMÜ Devlet Konservatuarı’nın hazırlamış olduğu müzik dinletisi dinlendi.

Mezuniyet,  geleneksel kep atma töreni ile son buldu.