Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi

Çanakkale Teknopark Kıvılcım Blokchain ve Yapay Zeka Ön Kuluçka Programı Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Kıvılcım Ön Kuluçka Merkezi ve Çanakkale Teknopark iş birliğiyle düzenlenen Çanakkale Teknopark Kıvılcım Blokchain ve Yapay Zeka Ön Kuluçka Programı Lansman Toplantısı Troia Kültür Merkezi’ nde gerçekleştirildi.

Programa; Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, ÇOMÜ Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Karabulgu,  Kıvılcım Ön Kuluçka Merkezi Kurucusu ÇOMÜ Öğrencisi Nur Sultan Şeyhanlıoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Lansmanın açılış konuşmasını Kıvılcım Ön Kuluçka Merkezi Kurucusu Nur Sultan Şeyhanlıoğlu yaptı ve konuşmasında merkezin amaçlarına, alanlarına ve fırsatlarına değindi.

Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil Teknopark’ın gençlere alan açan bir kuruluş olduğunu vurguladı ve ekledi:

‘’2015 yılında Çanakkale için çıktığımız bu yola küçücük bir kulübeyle başladık. Şuan ise Türkiye’nin en hızlı büyüyen Teknoparkı olarak bu yolculuğun meyvelerini almaya başladık. Bu tip projeler kurumlar ile birlik ve beraberlik içinde öğrenciler için yapılıyor.’’ 

Konuşmasına programa katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ileterek başlayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu: 

Bilişim Teknolojileri ve Girişimciliğin Gelişmesine Büyük Önem Veriyoruz

‘’Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, bilişim teknolojileri ve girişimciliğin gelişmesine büyük önem veriyoruz. Bu alandaki yatırımlarımızın da meyvelerini toplamaya başladık. Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesinin de desteğiyle, üniversitemizden çıkan girişimler ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atıyor. 

Kıvılcım Blockchain ve Yapay Zeka Ön Kuluçka Programı bu başarılara yenilerini eklemek için önemli bir adım. Bu programla, blockchain ve yapay zeka gibi dönüştürücü teknolojilere dayalı girişimlerin geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini desteklemeyi hedefliyoruz. Program girişimcilere ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlayacak şekilde titizlikle hazırlandı. Deneyimli mentorlar, eğitimler, yatırımcı buluşmaları ve networking imkanları gibi birçok avantaj, program katılımcılarını bekliyor.

Çanakkale Blockchain ve Yapay Zeka Alanında Bir Cazibe Merkezine Dönüşecek

Bu programın, Çanakkale'yi blockchain ve yapay zeka alanında bir cazibe merkezine dönüştüreceğine inanıyorum. Programın, bölgemizin ekonomisine ve istihdamına da önemli katkılar sağlayacağına eminim’’ dedi.

"Çanakkale Çok Önemli Bir Şehir"

Çanakkale’nin çok önemli bir şehir olduğunu ve bu projenin Çanakkale’de olmasından çok mutlu olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız; “Bu projeden çok etkilendim. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini genç girişimcilere verdikleri önemden dolayı tebrik, Aziz Şehitlerimizin huzurunda ülkemize katkıda bulunun tüm bireylere de teşekkür ediyorum” dedi.

Kıvılcım Ideathon ödül törenin gerçekleştirilmesinin ardından programda oturumlara geçildi.

Moderatörlüğünü İnci Abay Cansabuncu yaptığı ‘’Dijital Dönüşümde Yeni Bir Sayfa: Blockchain ve Al ile Girişimcilik Ekosistemine Bakış’’ konulu oturuma; Uygun Bodur, Derin Keskin, Aylin Berent, Melek Yiğit katıldı.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Erkan Bil’in yaptığı ‘’Girişimcilik Ekosistemi: Teknoparklar’’ konulu oturuma; Burcu Kayacı, Utku Subakan, Mustafa Ozan Uysal katıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız Rektör Erenoğlu’nu makamında da ziyaret etti ve şeref defterini imzaladı.

 

Haberin fotoğrafları için tıklayınız...