Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi

Öğretim Üyemizin Derin Teknoloji Meme Kanseri Görüntüleme Projesine TÜSEB’den 800.000 TL Destek

Öğretim Üyemizin Derin Teknoloji Meme Kanseri Görüntüleme Projesine TÜSEB’den 800.000 TL Destek

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından sağlık bilim ve teknolojileri alanında bilimsel projelerin desteklenmesi amacıyla B-01 Grubu Ar-Ge Proje Çağrısı Destekleri açıklandı. 
Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Adem Polat’ın “Lumpektomi ameliyatında meme kanseri tümörünün gerekli cerrahi sınırını ve sentinel lenf nodu (SLN) metastazını 3 boyutlu görüntüleme ile tespit eden portatif derin teknoloji tomosentez cihazının (TomoSyn) üretimi” başlıklı projesi TÜSEB tarafından desteklenmeye değer bulundu. Dr. Polat geliştirilen cihaz ile ilgili şunları söyledi: 
“2014 yılında başladığım projenin temellerini sırasıyla İTÜ, Lisbon University Biomedical Institue, Harvard Medical School ve Harvard-MIT Health Sciences and Technology’de attım. Derin teknoloji TomoSyn cihaz ile ameliyatı yapan meme cerrahı, hastadan aldığı tümörü ameliyat esnasında sadece 3 dakika içinde 3B görüntüleyerek ameliyatın seyrine karar verebilecek. Bu sayede hem hastanın yaşam motivasyonu artacak hem de ameliyat maliyetleri önemli ölçüde azaltılarak Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlanacaktır.”
Üst limiti 800.000 TL olan bütçenin tamamıyla desteklenen projede Prof. Dr. Mustafa Kurt (ÇOMÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı), Doç. Dr. Kenan Çetin (ÇOMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD Öğretim Üyesi) ve Öğr. Gör. Hüseyin Vurur (ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Koordinatörü) araştırmacı olarak görev alacaklardır.