Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. N. Barış Tuncel ve Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümünden  Prof. Dr. Habib Kocabıyık'ın başvurusuna patent verilmiştir.

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. N. Barış Tuncel,  Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümünden  Prof. Dr. Habib Kocabıyık ve Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Dr. Fatma Korkmaz'ın ortak buluş sahibi olduğu 2020/11162 numaralı ve "İNFRARED (KIZILÖTESİ) DESTEKLİ MİKSERLİ KURUTUCU/STABİLİZASYON CİHAZI" isimli patent başvurusuna Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent verilmesi ve belgelendirilmesine karar verilmiştir.