MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKAN-İME (İş yerinde Meleki Eğitim) İNTERN MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİ BULUŞMASI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültemizde İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Uygulaması “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair Kanun’un 19. Maddesi uyarınca 20 Eylül 2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının başkanlığında yapılan toplantıya katılım ve YÖK’ün ilgili yazısı gereği başlatılmıştır. Fakültemizin İME Yönergesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 17/06/2021 tarihinde ResmiGazete’de yayımlanan 31514 sayılı Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği’ndeki genel çerçeve baz alınarak hazırlanmıştır ve 5/8/2021 tarihinde Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilmiştir.

İlk uygulama, 2021-2022 bahar yarıyılında dört bölümde (Gıda Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği) gerçekleştirilecektir.  İme kapsamında GIDA MÜHENDİSLİĞİ interm hakkını elde etmiş 11 öğrenci ile bir araya gelinerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme ve karşılıklı görüş alış verişi yapılmıştır. Gıda Mühendisliği İME sorumlusu Prof. Dr. N. Barış TUNCEL öğrencilerimizin hangi firmalarda IME kapsamında çalışacakları konusunda bilgi verdi. Öğrencilerimizin dekanlıktan beklentileri ve çalışma sonrası planlar görüşüldü. Üniversitemiz ve Fakültemiz adına bir ilk olan bu uygulamada emeği geçen başta bölüm danışmanları, IME komisyonu  olmak üzere tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür eder öğrencilerimize başarılar dileriz.