Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi Kalite Güvence ve İyileştirme Ziyareti ve Akademik Yükseltme Belge Takdimi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen Kalite Güvence ve İyileştirme Ziyareti ve Akademik Yükseltme Belge Takdimi ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Üniversite olarak tüm alanlarda özellikle proje, yayın ve atıf alanlarında son dönemde güzel gelişmeler yaşandığının altının çizerek, “Bu yılın ilk aylarından itibaren bu alanlarda ilerleme kaydediyoruz. Ajanslardan aldığımız bilgilere göre proje başvurularında %250 artış var. Sürdürülebilir bir araştırma ekosistemi oluşturmak için Araştırma Dekanlığımızı faaliyete geçirdik. Bu kapsamda ulusal ve uluslararası fonlarda ilgili hocalarımızın yer alacakları ekosistemler, araştırma grupları değerlendirilip o fonlara uygun proje başlıklarıyla başvurular yapılması için araştırma dekanlarımızı görevlendirdik. Özellikle Mühendislik Fakültesi hocalarımızın genç araştırmacı öğrencilerimizin de bu ortamda yer almasını bekliyoruz. Bizler “Hep Birlikte Daha İleri” sloganımızla üniversitemizi daha iyi yerlere taşıyacağız. Üniversite olarak TÜBİTAK 2209-A’da Türkiye’de 9. olduk. Yeni dönemde hedefimiz ilk 5’e girmek olacak” dedi. 

Öğretim üyelerinin görüş ve temennilerinin alınmasının ardından akademik performans ödülü alan, görevde yükseltilme ve atama kriterlerini karşılayarak akademik yükseltme alan öğretim üyelerine belgeleri Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından takdim edildi.