Tarihçe

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi adıyla Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 13.04.1995 tarihli toplantısında; Milli Eğitim Bakanlığı’nın 04.04.1995 tarih ve 9362 sayılı olurları dikkate alınarak kurulmuştur.  Fakültemiz, 1995-1996 akademik yılında Bilgisayar Mühendisliği ile eğitim ve öğretim serüvenine başlangıç yapmış; 2000-2001 akademik eğitim-öğretim yılından günümüze Gıda Mühendisliği, Biyomühendislik, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Maden Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümlerinin de açılması ile gelişerek günümüzdeki yerini almıştır.    Terzioğlu Yerleşkesi’ ndeki binasında bulunan Fakültemizin adı 2012 yılında Mühendislik Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

2020- 2021 Akademik Yılı Güz yarıyılı itibarıyla, Mühendislik Fakültesi'nde 13 bölüm mevcuttur. Bu bölümlerin tamamında Lisansüstü eğitim programları bulunmaktadır. Endüstri Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, ve Malzeme ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümlerine henüz öğrenci alımı yapılmamıştır. Fakültemiz bünyesinde öğrenci alımı olmayan bölümlerin akademik yapılanmalarının önümüzdeki dönemlerde tamamlanması, eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması hedeflenmektedir. Lisans seviyesinde 2131, Yüksek Lisans seviyesinde 451 ve Doktora seviyesinde 53 adet öğrencimiz bulunmaktadır.

İsteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı birçok bölümümüzde uygulamaya geçirilmiş olup 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibariyle Çevre Mühendisliği Bölümü’nde % 100 İngilizce eğitime başlanmıştır.